Вранці 17 липня було скоєно збройний напад на виконувача обов'язків начальника Державної екологічної інспекції в Київській області Олександра Зайченка.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

«Близько 8:30 дорогою на роботу біля входу в будівлю Держекоінспекції у Київській області на вул. Васильківській, 3 до Олександра Зайченка зі спини підійшли двоє невідомих і відкрили вогонь, завдавши йому 5 поранень», - заявляють в прес-службі.

Наразі постраждалого госпіталізували.

У Мінекології стверджують, що Зайченко за час виконання обов'язків начальника Київської обласної екоінспекції виявив на території Київщини чимало порушень екологічного законодавства, зокрема виявив масштабну браконьєрську діяльність.

У той же час у відомстві підкреслюють, що формальний керівник обласної екоінспекції «ховається від звільнення за лікарняними».

«Очевидно, що сьогоднішня стрілянина, за задумом нападників, повинна була стати певним попередженням. Цілком очевидно, що хронічна корупція і беззаконня настільки сильно вразили державні структури, так просто відмовлятися від своїх темних справ чиновники-корупціонери і злодії, яких вони покривали, не збираються. Втім, ми готові довести справу до кінця й очистити міністерство від тих, хто порушує закон», - прокоментував напад на Зайченка глава Мінекології Андрій Мохник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100