Державна санітарно-епідеміологічна служба України відзначає погіршення санітарно-епідемічної ситуації на Майдані Незалежності в Києві.

Як повідомляє прес-служба відомства, про це йшлося в ході засідання штабу із забезпечення санітарно-епідемічного добробуту в центральній частині Києва.

«Викликають занепокоєння умови проживання та харчування жителів наметового містечка: брудна білизна та одяг, відсутність можливості для прання і дотримання правил особистої гігієни, неналежні умови приготування їжі та харчування громадян, не вистачає дезінфікуючих засобів. А також необхідно замінити намети», - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що за період існування Майдану зареєстровано десять випадків гострих кишкових інфекцій серед мітингувальників. «Ця кількість незначна, і люди, які звернулися в лікарню з підозрою на кишкові інфекції, вказують як причину - харчовий чинник», - зазначили в прес-службі.

Також у Держсанепідемслужбі вважають за необхідне заборонити торгівлю на Майдані швидкопсувною продукцією з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов'язаних з небезпечними інфекційними захворюваннями, масовими неінфекційними захворюваннями (отруєннями).

Крім того, за даними СЕС, є ризик епідемічних ускладнень під час приготування їжі та харчування громадян у неналежних умовах.

Держсанепідемслужба відзначає необхідність посилення контролю над дотриманням санітарних норм і правил на об'єктах життєзабезпечення (системи питного водопостачання, каналізації тощо), а також проведення лабораторних досліджень чинників навколишнього середовища в центральній частині міста, у тому числі в наметах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43