Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило прогноз за кредитним рейтингом Києва, Львова, Дніпропетровська та Івано-Франківська на рівні «ССС» з «негативного» до «стабільного».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства.

Зокрема, в ньому наголошується, що стабільний прогноз відображає позитивні очікування агентства щодо ризиків рефінансування боргів і підтримки з боку уряду України в 2014 році.

Агентство також зазначає, що може підвищити рейтинг Києва та інших міст за умови аналогічних дій щодо суверенного рейтингу України.


У той же час Standard & Poor's може переглянути прогноз за рейтингом Києва та інших міст в разізниження їх підтримки з боку уряду України в умовах обмежених можливостей міст до погашення боргів, повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, 11 липня Standard & Poor's підвищило прогноз за рейтингом CCC України з «негативного» до «стабільного». S&P також підтвердило довгостроковий і короткостроковий рейтинги України в іноземній валюті на рівні B-/B. Агентство пояснило перегляд прогнозу тим, що виділений Україні кредит у розмірі 17 млрд дол., а також дворічна програма допомоги, прийнята МВФ, допомогли стабілізувати макроекономічну ситуацію в країні, яка погіршувалася.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом