Президент України Петро Порошенко очікує від Європейської Ради сильної підтримки України. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він заявив у ході зустрічі з міністрами закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, Латвії Едгаром Ринкевичем та Ісландії Гуннаром Браге Свейнссоном.

Порошенко заявив, що розгляд 16 липня на засіданні Європейської Ради питання про ситуацію в Україні продемонструє, наскільки єдина Європа. «Українські люди заплатили дуже високу ціну за свій європейський вибір. Ми обрали європейський шлях для нашої країни, і зараз відстоюємо його», - зазначив Президент, поінформувавши, що з початку загострення ситуації на Донбасі загинуло 258 військовослужбовців.

Глава держави наголосив, що зараз йдеться не тільки про безпеку України, але й про безпеку Європи. «Як можна прийняти анексію Криму, збивання нашого літака, обстріл мирного населення з російського боку? Це - неприйнятно», - заявив він.

«Україна очікує від Європейської Ради сильної підтримки. Зараз - найвирішальніші дні в українській історії. Це - реальна битва за нашу незалежність, - підкреслив Президент, додавши, - Для нас дуже важливо відчувати солідарність з боку всього Європейського Союзу».

Президент висловив подяку Латвії, Литві та Румунії за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «Ми пройшли рубікон, і ми ніколи не повернемося до радянського минулого», - заявив Глава держави про європейські прагнення українського народу.

Нагадаємо, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запевнила, що Україна отримає підтримку від Європейської Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом