Міністерство освіти та науки України попереджає керівників вишів про персональну відповідальність за несвоєчасну видачу документів про здобуту вищу освіту, повідомили Forum'у у прес-службі МОН.

У міністерстві зазначили, що до них надходять численні звернення випускників вищих навчальних закладів щодо неотримання ними дипломів про вищу освіту або додатків до них.

«Мають місце випадки безпідставної відмови у видачі документів про вищу освіту, затримка термінів видачі документів з метою збереження контингенту студентів. Крім того, зросла кількість помилок у дипломах та додатках до них та відмов у їх своєчасному виготовленні», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим, Міністерство освіти і науки вимагає від керівників вищих навчальних закладів безумовного дотримання законодавства та конституційних прав випускників вищих навчальних закладів у частині своєчасного отримання ними документів про здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційними рівнями (лист МОН від 15.07.2014 № 1/9-360).

Міносвіти попереджає керівників вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації про персональну відповідальність за несвоєчасну видачу випускникам документів про здобуту вищу освіту. Видача передрукованих документів про вищу освіту має відбуватися протягом п'яти днів з дня подання відповідної заяви випускником.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71