Мер Києва Віталій Кличко закликає прем'єр-міністра Арсенія Яценюка терміново поінформувати громадян про реальну ситуацію з обсягами газу в Україні у зв'язку з дорученням Київській міській державній адміністрації терміново обмежити споживання природного газу столицею з метою його економії.

Про це повідомляє прес-служба мера столиці.

«КМДА отримала термінове доручення міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана керівникам окремих енергокомпаній і ТЕЦ про обмеження споживання природного газу для виробництва теплової енергії з метою економії природного газу. У документі йдеться про обмеження обсягів постачання та споживання природного газу для виробництва теплової енергії для таких підприємств: ВАТ «Київенерго» ТЕЦ-5 - обмежити до 480 тис. м куб. на добу, ТЕЦ-6 - до 48 тис. кубометрів. «ПАТ Харківська ТЕЦ-5» - 0, КП «Харківські теплові мережі» (ТЕЦ-3) - 0», - заявив Кличко.

У зв'язку з цим Кличко закликає уряд поінформувати громадян і місцеву владу про реальний стан справ із забезпеченням енергоносіями.

«Місцева влада повинна мати повну й об'єктивну інформацію про заходи, які планує уряд, зокрема, щодо альтернативного постачання газу в Україну (наприклад, реверс з Європи) і заміщення газу на альтернативні види палива», - заявив Кличко.

«Ми не можемо залишити киян та жителів інших міст без гарячої води. Тим більше що попереду зима, і згодом може постати питання і про тепло в будинках», - зазначив київський міський голова.

Крім того, за його словами, столична влада розробляє заходи щодо недопущення критичної ситуації з виробленням теплової енергії в столиці і кроки для альтернативних заходів щодо забезпечення киян гарячою водою.

Як повідомляв ForUm, НАК «Нафтогаз України» за дорученням Міненерго з 10 липня обмежила газопостачання двох теплоелектроцентралей у Києві та двох у Харкові для економії палива.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

68