Швидкісний потяг Крюківського вагонзаводу не пройшов усіх необхідних випробувань.

Як пише «Обозреватель», саме тому в ході експлуатації й «вилазять» такі небезпечні поломки, як тріщина рами. «Український потяг станом на 2012 рік був зовсім «свіжий» і не пройшов повного циклу випробувань. Більш того, за нашими даними, крюківський первісток не пройшов необхідних випробувань досі, а тому був допущений в експлуатацію всупереч законодавству та здоровому глузду», - повідомляє видання.

Крім того, УЗ приховує інформацію про реальну вартість цього поїзда. «Публічно було заявлено, що потяг коштує на 30% дешевше за «корейця». Чудово, але скажіть, скільки саме? Адже з корейцем усе було зрозуміло: вартість зафіксована, виробник надав нам його в кредит, причому - досить дешевий. Тому економіку розрахувати не складно. Тоді як у випадку з українським потягом нічого не зрозуміло. По-перше, не зрозуміла початкова вартість поїзда, її потрібно озвучити публічно. По-друге, на яких умовах УЗ купила або збирається купити цей поїзд: це буде кредит, лізинг чи будуть задіяні інші фінансові механізми? Ми провели серфінг усіх відкритих джерел і так і не змогли знайти потрібної інформації, а значить - вона ретельно приховується», - йдеться в публікації, повідомляє «Левый берег».

Видання робить висновок, що якщо б під Євро-2012 були закуплені українські поїзди, ця операція закінчилася б величезним міжнародним скандалом: по-перше, навряд чи завод зміг би поставити необхідну кількість швидкісних потягів, по-друге, інформація про технічну неготовність моделі обов'язково стала б публічною.

Нагадаємо, 8 липня поїзд Крюківського вагонзаводу ЕКр-02, який курсує за маршрутом Київ-Одеса, був знятий з експлуатації через поломку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99