Виконком Федерації футболу України не затвердив на своєму засіданні новий формат турніру у зв'язку з тим, що зникає спортивний принцип.

Про це заявив президент Федерації Анатолій Коньков, повідомили Forum'у у прес-службі ФФУ.

«Щодо формату та календаря ПФЛ вирішено, що після визначення точної кількості команд, які братимуть участь у змаганнях, буде сформований формат турніру», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляє «УНІАН» з посиланням на президента УПЛ Віталія Данилова, щодо формату проведення турніру будуть проведені додаткові консультації з керівниками клубів.

«Остаточний варіант календаря буде затверджений на Виконкомі, який відбудеться 22 липня. Ми намагаємося дати можливість власникам клубів знайти компроміс», - сказав Данилов.

У зв'язку з цим може бути відкладений старт турніру, запланований на 26 липня. Якщо Виконком прийме нову формулу змагання, потрібно буде провести повторне жеребкування.

11 липня керівники клубів УПЛ прийняли рішення, що чемпіонат української футбольної Прем'єр-ліги сезону 2014/15 пройде в два етапи за системою 4-4-6. Команди зіграють на першому етапі в два кола (26 ігор), після чого розділяться на три групи: 1-4 місця, 5-8 місця і 9-14 місця зі збереженням очок на першому етапі. Далі будуть розіграні місця в єврокубках і визначені клуби, які залишать УПЛ за підсумками сезону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

114