Кабінет Міністрів України рекомендує Міністерству охорони здоров'я і Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вивчити можливість зниження температурного режиму на 2 градуси для початку опалювального сезону. Про це на брифінгу заявив міністр Кабміну Остап Семерак.

«Ми прийняли постанову КМУ про стимулювання заміщення природного газу. Ми стимулюємо перехід від газової складової в теплопостачаннях на альтернативні види джерела. Уряд ухвалив рішення, згідно з яким підприємства, які перейдуть, матимуть гарантований розмір тарифу», - заявив Семерак.

За його словами, компенсації з бюджету йтимуть через рахунки теплогенерувальних компаній на рахунки компаній, які виробляють альтернативні види палива.

Постанову «Про заходи забезпечення газом у 2014 році» також було ухвалено на засіданні уряду.

«Ця постанова передбачає суттєві кроки для енергетичної незалежності. Змінюється температурний режим, коли буде вмикатися опалення. Компанії теплокомуненерго, які не матимуть розподільчих рахунків, підлягатимуть відповідним санкціям. Ми повинні піти на такі заходи, щоб країна підготовленою підійшла до опалювального сезону, щоб не було шокових станів», - зазначив Семерак, повідомляє FINANCE.UA.

Він повідомив, що температурний режим, який передбачає нові умови увімкнення опалення, змінено так: «Міністерству охорони здоров'я та Мінрегіонбуду доручено вивчити можливість зміни температурного режиму на 2 градуси. Рекомендується зменшити температурний режим на 2 градуси. Це рекомендація міністерствам, а не рішення. За нинішніх умов ми повинні шукати всі можливі шляхи оптимізації використання природного газу».

Минулий опалювальний сезон, за словами Семерака, було розпочато на два тижні пізніше від передбачених термінів, а також закінчено на дві тижні раніше, ніж припускають чинні температурні норми: «Це дозволило заощадити 1 млрд куб м газу».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

563