У коментарі радіо «Комерсант FM» лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук розповів про головну тему консультацій з представниками ДНР і ЛНР, а також про наступний раунд переговорів.

Політик повідомив, що головною темою консультацій було й залишається припинення вогню в регіоні.

«Консультації з представниками ДНР і ЛНР ведуться фактично з середини травня. На жаль, припинення вогню, про яке була досягнута домовленість 23 і 27 червня, закінчилося 30 червня. Тому сьогодні актуальним залишається питання, яким чином на першому етапі досягти двостороннього припинення вогню, домогтися цього за допомогою моніторингової місії ОБСЄ і перейти від діалогу до мирних переговорів», - сказав Медведчук.

«Поки гинуть люди, не можна розчаровуватися, бо загибель людей і те, що ллється кров на Донбасі, - достатній стимул для того, щоб постійно намагатися відновити раунди переговорів контактної групи з представників ДНР, ЛНР. Я готовий особисто аплодувати будь-кому, хто домовиться про мир», - підкреслив політик.

Лідер «Українського вибору» не бачить іншого виходу, крім як продовження діалогу і двостороннє припинення вогню. «Це моя категорична позиція, - підкреслив він. - Щоденні зведення з місць бойових дій свідчать про те, що треба за всяку ціну наближати мир».

Політик також розповів про наступний раунд консультацій. «Зараз це питання обговорюється щодня, і найголовніша проблема - це місце. Чому? Тому що з одного боку представники ДНР і ЛНР, звичайно ж, наполягають на Донецькій та Луганській областях, але там навряд чи можна гарантувати безпеку іншим учасникам переговорів. З іншого боку, ті місця, які пропонує контактна група, за умовами безпеки не підходять для представників Донецької та Луганської областей», - зазначив Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59