Вихід на ринки ЄС дорого обійдеться українським компаніям, які вже підраховують витрати на модернізацію, сертифікацію та стандартизацію продукції, а також намагаються вкластися у квоти, вважає лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Навіть після підписання Угоди про Зону вільної торгівлі з Євросоюзом, формально отримавши доступ до європейських ринків, наші виробники не мають можливості реалізовувати свою продукцію на «ємному і перспективному ринку ЄС», - написав Медведчук у своєму блозі. - Сьогодні, за твердженням міністра аграрної політики і продовольства, Україна може постачати в Євросоюз тільки... м'ясо птиці, яйця, зерно, комбікорм і солом'яні брикети як альтернативне паливо».

Політик зазначив, що уряд, крім підписання самої Угоди, не зробив більше нічого для вітчизняних виробників. «Вітчизняні чиновники відрапортували, що Україна виходить на європейський ринок. Але що ж конкретно зробив уряд, щоб допомогти «нашим суб'єктам» використовувати можливості Зони вільної торгівлі з Євросоюзом, звісно, крім самого підписання Угоди?» - запитує Медведчук.

Він зазначив, що нарікання з боку прем'єра Яценюка, який звинуватив виробників у небажанні виходити на ринки ЄС, безпідставні.

«Можна тільки уявити, скільки часу буде потрібно українському бізнесу, щоб адаптуватися на європейському ринку, і яких витрат доведеться зазнати внаслідок відмови від ринку МС. Але про це чиновники воліють не говорити. Втім, як завжди», - резюмував лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43