До кінця липня в уряді почне діяти паралельний документообіг - паперовий та електронний. Про це сказав в ефірі «5 каналу» міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак, повідомляє прес-служба міністра Кабінету Міністрів.

Чиновник пояснив, що паралельний документообіг діятиме тільки у перехідний період, який триватиме не більш ніж два місяці, - «щоб побачити, як працює система, і щоб люди звикли». «Після цього ми перейдемо на електронну систему», - зазначив Семерак.

Міністр заявив, що впровадження електронного документообігу відбувається досить важко, чиновники намагаються уповільнити цей процес. «Але моя позиція незмінна - ми повинні впровадити систему документообігу як першу частину електронного управління», - підкреслив Семерак.

«Що дає електронна система? У комп'ютері фіксуються всі дати: коли прийшов документ, хто і які правки в нього вніс, хто його зупинив або відправив... І, наприклад, як керівник я бачитиму, як рухаються документи. Більш того, перегляд пошти також буде відбуватися в комп'ютері, а не на папері - у мене, прем'єр-міністра та інших міністрів», - розповів міністр.

Корупція, зазначив чиновник, - одна з найбільших проблем розвитку нашої країни. «Ми з нею боремося. Та електронне урядування - один із заходів у боротьбі з корупцією в Україні. Тепер чиновник не матиме можливості приховати якийсь документ або прискорити його розгляд у чиїхось лобістських інтересах. Все буде на видноті», - підкреслив Семерак.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85