Сьогодні, 11 липня, у вищих навчальних закладах України розпочалася вступна кампанія, повідомили Forum'у в прес-службі Міністерства освіти і науки.

«Вступники можуть подавати заяву про участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу в паперовій або в електронній формі. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до приймальної комісії вищого навчального закладу. На інтернет-сайті дистанційної (в електронній формі) подачі заяв до вищих навчальних закладів за адресою http://ez.osvitavsim.org.ua відкрита реєстрація заяв від абітурієнтів. Заяви, подані у вищі навчальні заклади дистанційно (в електронній формі), є рівноцінними паперовим заявам (поданим під час особистого відвідування вишу). Вступники можуть подавати заяви і документи до 12:00 1 серпня», - йдеться в повідомленні.

У Міносвіти зазначили, що вступники з Донецької та Луганської областей можуть подавати заяви і документи до 12:00 15 вересня.

«Під час вступу на навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, а також бакалавра, абітурієнт може подати заяву (заяви) в паперовій або в електронній формі не більш ніж до п'яти вищих навчальних закладів України та не більш ніж на три напрями підготовки (на три спеціальності) у кожному із них. Заяви, подані на певний напрям підготовки (спеціальність) до одного вишу за різними формами навчання, вважаються фактом подання однієї заяви. У разі відсутності у вступника додатка до диплома в друкованому вигляді під час подання заяви для отримання освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста або магістра, відомості про доповнення (його змістовну частину) приймальна комісія отримує з Єдиної державної електронної бази з питань освіти», - підкреслили в міністерстві.

Крім того, в Міносвіти повідомили, що інформування громадськості про ліцензований обсяг, обсяг державного замовлення, вартість навчання за напрямами (спеціальностями), хід подання заяв про вступ, рекомендації до зарахування та зарахування до вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації здійснюється інформаційними системами, в тому числі системою «Конкурс».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161