Правоохоронці Тернопільської області під час внутрішнього розслідування не знайшли доказів зґвалтування трьома міліціонерами 15-річної дівчини, про що в правоохоронні органи надійшла заява від мешканки одного з районів.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник начальника обласного управління міліції Олександр Богомол.

«У нас була заява дівчини, що троє міліціонерів затягли її в автомобіль і з 23:00 до 4:00 возили різними місцями і ґвалтували. Це була дуже резонансна інформація. Під час службового розслідування ми відстежили всіх, хто був з дівчиною аж до 11:00. Можемо говорити, що її знайомі були поруч протягом усього того часу. Моменту, коли б міліціонери могли її ґвалтувати, ми не знайшли», - наводить слова Богомола «УНІАН».

Він зазначив, що на тілі дівчини не було виявлено ніяких пошкоджень, а міліціонери відразу здали всі необхідні для експертизи матеріали.

«Якщо би були хоча б мінімальні докази про причетність міліціонерів до зґвалтування, їх би відразу затримали і помістили в ізолятор тимчасового утримання. Прокуратура досі цього не зробила. Співробітників райвідділу, які фігурують у цій справі, не звільнили з посад, а тимчасово усунули від виконання обов'язків на час розслідування», - повідомив Богомол.

На його думку, причиною заяви дівчини міг стати конфлікт, який виник тієї ночі між міліціонерами і молодими людьми.

«Дівчина з іншими молодими людьми їхала в автомобілі, яким керував нетверезий хлопець. Міліціонери зупинили автомобіль і забрали його в райвідділ. Згодом ця дівчина приїхала вже на іншому автомобілі ще з іншими хлопцями у райвідділ, вони вимагали повернути автомобіль, там виникла сварка. При цьому вона була постійно в колі людей, важко знайти період, в який могло статися зґвалтування», - сказав Богомол.

Він також повідомив, що має інформацію про те, що молоді люди нібито дали гроші міліціонерам, щоб повернути свій автомобіль.

«Не виключаємо, що хтось давав якісь гроші. Зараз це все з'ясовуватимуть під час слідства. Якщо ця інформація підтвердиться, того, хто взяв гроші, буде звільнено», - сказав Богомол.

Він сказав, що остаточний вердикт має винести прокуратура. При цьому Богомол зазначив, що слідство може затягнутися на місяць або два, оскільки експертизи, які проводять під час таких інцидентів, дуже тривалі.

Як повідомляв ForUm, до правоохоронних органів надійшла заява від мешканки одного з районів, яка повідомила, що в ніч на 29 червня троє міліціонерів силою затягли її 15-річну доньку в автомобіль з написом ДПС, вивезли за межі села, напоїли алкоголем і зґвалтували в лісосмузі.

Прокуратура за фактом зґвалтування неповнолітньої відкрила кримінальне провадження за ст. 155 Кримінального кодексу України.

На початку липня мати дівчини заявила про тиск з боку міліції. Жінка стверджувала, що як тільки вони подали заяву про скоєння злочину, одразу почалися телефонні дзвінки і настійно рекомендували їй забрати заяву, а згодом навіть пропонували гроші за це.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392