Парламентські вибори цього року обійдуться без соціального популізму. Таку думку в коментарі Forum'у висловив президент Центру антикризових досліджень, перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло.

«Досвід позачергових президентських виборів цього року показує, що перегони були без політики соціального популізму. Ці гасла вже зжили себе і вони не даватимуть ефекту в осяжному майбутньому. Не думаю, що сьогодні депутати піаритимуться на збільшенні соціальних витрат. А навіть якщо і хтось буде, наприклад комуністи, то уряд не піде у них на поводу», - сказав Жаліло, нагадавши про вимоги МВФ до політики Кабінету Міністрів України.

Експерт зазначає, що уряд не має йти на приводу у парламенту на порозі перевиборів.

«Ось така фінансова ситуація в країні. І електоральний ефект на сьогодні від фінансових популістських заходів дуже невисокий. Думаю, що всі це розуміють, тому ми уникнемо збільшення соціальних витрат через парламентські вибори цього разу. Хоча обіцянки щодо інших витрат будуть: відновлення сходу, зміцнення оборони, армії. Але обіцяти збільшення соціальних виплат немає сенсу», - вважає економіст.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом