Уряд змінив порядок призначення пільг за професійною ознакою. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України з посиланням на слова міністра соціальної політики Людмили Денисової.

Законом встановлено критерій для надання пільг особам за професійною ознакою - дохід пільговика (або сім'ї пільговика з розрахунку на одну людину) не повинен перевищувати величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (в 2014 році - 1710 грн).

Відтепер пільги, зокрема щодо оплати житлово-комунальних послуг, надаватимуться залежно від середньомісячного сукупного доходу пільговика або сім'ї пільговика. Раніше під час призначення пільг враховувався лише дохід самого пільговика.

Грошовий еквівалент такої пільги визначатиметься як різниця між величиною доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, та розміром середньомісячного доходу пільговика або сім'ї пільговика з розрахунку на одну людину.

Наприклад, до складу сім'ї лейтенанта міліції входить дружина і дитина. Лейтенант-пільговик має дохід 2500 грн, його дружина - 2000 грн. Відповідно, їхній загальний дохід становить 4500 грн. До внесення змін у Порядок надання пільг лейтенант не мав права на отримання пільги, оскільки його дохід перевищував 1710 грн. Відтепер нарахування пільги відбуватиметься інакше: 4500 грн загального доходу ділять на трьох членів сім'ї. З розрахунку на одну людину дохід становить 1500 грн, що дає право на призначення пільги, оскільки дохід менш ніж 1710 грн.

Разом із тим, сім'я полковника міліції, який отримує 5000 грн, його дружина - 2000 грн і мають дитину, згідно з новими нормами не матиме права на пільги, оскільки з розрахунку на одну людину дохід цієї сім'ї 2333 грн (7000 грн/3 людини) перевищує розмір податкової соціальної пільги (1710 грн).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

658