Воронезький облсуд за результатами розгляду апеляційної скарги захисту української льотчиці Надії Савченко ухвалив рішення залишити її під вартою до 30 серпня, повідомила прес-секретар облсуду Лада Петіна.

Вона уточнила, що в четвер суд розглядав скаргу Савченко на те, що під час винесення рішення Новоусманським райсудом про взяття її під варту документація у справі не була перекладена українською мовою, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Суд задовольнив її скаргу та виніс постанову про усунення порушень. Після цього, якщо захист підсудної не погодиться з винесеним рішенням (про арешт Савченко. - Ред.), вона зможе знову подавати апеляцію в облсуд», - сказала Петіна.

Наразі Савченко продовжує перебувати під вартою на строк до 30 серпня, додала прес-секретар суду.

Як раніше повідомляв ForUm, учора, 9 липня, Савченко оскаржила постанову суду про взяття її під варту.

9 липня стало відомо, що Савченко, яка перебуває зараз у СІЗО у Воронежі, пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

У СК РФ стверджують, що її затримали в РФ після того, як вона перетнула кордон без документів під виглядом біженки.

МЗС України зажадало від Росії негайно надати інформацію про незаконне вивезення української льотчиці.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі та Міністерству закордонних справ розібратися в ситуації з українською льотчицею Надією Савченко, яку слідчі органи РФ звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24