До семи осіб зросла кількість загиблих внаслідок тайфуну «Неогурі», який обрушився на Японію.

Про це заявили в пожежному управлінні країни, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За даними місцевих рятувальників, двоє людей потонули в місті Міякодзіма на півдні префектури Окінава, збільшивши кількість жертв стихійного лиха до семи осіб.

Кількість ж постраждалих з вини найпотужнішого за останні десятиліття тайфуну перевищила 50 осіб.

Більше 8 тис. осіб продовжують залишатися без електроенергії через аварії та обриви проводів, спричинених потужним тайфуном. Збитки зафіксовано у восьми префектурах на островах Кюсю, Сікоку і Хонсю. Унаслідок повеней, спричинених сильними зливами, повністю або частково залиті водою понад 550 житлових будинків. Зруйновані десятки будівель.

Через негоду в Японії скасовано понад 210 авіарейсів. Зупинено рух швидкісних потягів у низці районів Кюсю і головного японського острова Хонсю.

Тайфун сьогодні перетнув південний японський острів Кюсю і зі швидкістю 35 км/год рухається на північний схід уздовж тихоокеанського узбережжя Японії. Він дещо втратив силу, але поки ще залишається дуже небезпечним. Пориви вітру в зоні лиха досягають швидкості 50 м/с. У деяких районах, за розрахунками синоптиків, за майбутні добу випаде до 400 мм опадів.

Очікується, що зону Токіо тайфун пройде в ніч з четверга на п'ятницю за місцевим часом і після цього перетвориться на звичайну область низького тиску.

Як повідомляв ForUm, раніше понад півмільйона людей евакуювали в японській префектурі Окінава у зв'язку з наближенням потужного тайфуну «Неогурі» (Neoguri).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49