Білорусь на прохання Росії з 10 липня запроваджує тимчасові обмеження на ввезення продовольчої картоплі з України, повідомив представник Міністерства сільського господарства Білорусі.

За його словами, йдеться про ранні сорти картоплі. «Сорти пізньої картоплі Білорусь виробляє в необхідних обсягах, щоб задовольнити внутрішні потреби країни і поставити на експорт», - повідомили в Мінсільгосппроді.

«Наскільки довго триватиме заборона, мені важко сказати. Поки не буде знято карантин. Заборона запроваджена у зв'язку з виявленням золотистої картопляної нематоди в партіях картоплі, ввезеної на територію Росії», пише РІА «Новости».

Представник міністерства нагадав, що таке рішення прийнято «у зв'язку з неодноразовими зверненнями Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду РФ та згідно зі статтями 6 і 8 угоди Митного союзу про карантин рослин від 11 грудня 2009 року, принципами Міжнародної конвенції з карантину та захисту рослин (1951, в редакції 1997)».

Нагадаємо, з 16 червня заборонено ввезення української картоплі у зв'язку з численними фактами її зараження золотистою картопляною нематодою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом