Німеччина виділить 2,5 млн євро невідкладної фінансової допомоги для України з метою підтримки міст, звільнених українськими силовиками з-під контролю незаконних збройних формувань.

Як йдеться в короткому повідомленні міністерства закордонних справ Німеччини, поширеному в середу, 9 липня, допомога призначена для Слов'янська, Краматорська та інших міст Східної України, пише «Deutsche Welle».

Раніше планувалося, що допомога німецького уряду Україні становитиме 1 мільйон євро, а тепер, після рішення про збільшення на 2,5 мільйони євро, вона зросте до 3,5 мільйонів євро.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив у Берліні в середу, 9 липня, що допомога, зокрема, призначена для підтримки внутрішніх біженців в Україні. «Люди в Східній Україні вимагають чітких сигналів того, що вони нам не байдужі», - сказав він.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив Раду Європи надати Україні підтримку у вирішенні актуальних питань вимушених переселенців.

Як повідомляв ForUm, станом на 4 липня з Донецької та Луганської областей в інші регіони України переміщено і розселено 30 775 тис. громадян України.

На Харківщині підготували наметове містечко для вимушених переселенців.

В Одеській області перебуває до 5 тис. тимчасових переселенців зі сходу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом