Суд у Воронежі залишив українську льотчицю Надію Савченко, яку звинувачують у пособництві у вбивстві журналістів ВГТРК, під вартою до кінця серпня, захист намагається оскаржити запобіжний захід.

«Запобіжний захід Новоусманським районним судом обрано 2 липня. Савченко перебуватиме під вартою до 30 серпня включно», - повідомляє РІА «Новости».

Наголошується, що захист Савченко оскаржив постанову суду про обрання запобіжного заходу, матеріали відправлені в обласний суд.

За словами голови Громадської спостережної комісії (ГСК) Воронезької області Анатолія Малахова, українська льотчиця утримується в СІЗО №3 Воронежа. ФСВП РФ офіційно не уточнює, в якому ізоляторі утримується Савченко, але заявляє, що умови її утримання відповідають законам РФ.

Нагадаємо, слідчий комітет Росії раніше пред'явив Надії Савченко звинувачення в пособництві у вбивстві журналістів ВГТРК.

Військовослужбовця члени незаконних збройних формувань захопили в полон у червні.

За даними СК РФ, Савченко затримали не в Луганській області, а в РФ, куди вона в'їхала під виглядом біженки.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі та Міністерству закордонних справ розібратися в ситуації з українською льотчицею.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32