Кількість спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні невдовзі буде збільшено, заявив представник місії Майкл Боцюрків.

За його словами, кількість спостерігачів ОБСЄ в Україні буде збільшено з 350 до 500 осіб, а термін дії місії продовжено ще на півроку, передає «УНІАН».

«Ми збираємося залучити дуже кваліфікованих людей, які знають, як здійснювати моніторинг, і ми збираємося також залучити російських представників у нашу розширену місію», - сказав він.

Боцюрків повідомив, що буде збільшено кількість спостерігачів місії ОСБЄ в Донецькій та Луганській областях, але це залежатиме від ситуації з безпекою в регіоні.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості проведення спостерігачами місії моніторингу ситуації на українсько-російському кордоні, Боцюрків зазначив, що зараз дуже багато дискусій з цього приводу ведеться на рівні міністрів закордонних справ.

«І знову-таки, якщо рівень безпеки дозволить нам взяти участь у моніторингу ситуації на кордоні, то ми, безумовно, долучимося, і будуть залучені спеціальні спостерігачі», - підкреслив він.

21 березня Постійна рада ОБСЄ ухвалила рішення відправити в Україну Спеціальну моніторингову місію міжнародних спостерігачів ОБСЄ.

Місія покликана сприяти зниженню напруженості та утвердженню миру, стабільності і безпеки. Спостерігачі, зокрема, збирають інформацію і доповідають про ситуацію з безпекою в Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, в ніч на 27 червня у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ підтвердили, що їхню групи у складі чотирьох спостерігачів, захоплену раніше в Донецькій області, звільнили.

Перша група спостерігачів місії зникла 26 травня в Донецькій області, до її складу входять громадяни Швейцарії, Естонії, Туреччини і підданий Данії. З другою групою з чотирьох осіб зв'язок було втрачено 29 травня в Луганській області.

Спостерігачі були звільнені наприкінці червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32