Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Таким чином, суддя Наталія Мушникова задовольнила клопотання слідчого, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

З постанови суду випливає, що Аваков перебуватиме під вартою два місяці з моменту його затримання і доставлення на територію Росії.

«Вислухавши доводи сторін і розглянувши подані матеріали, суд доходить висновку, що клопотання слідчого є законним, обґрунтованим, мотивованим і підлягає задоволенню», - випливає з постанови судді.

Мушникова також зазначила, що з урахуванням тяжкості обвинувачення, даних про особу обвинувачуваного, немає підстав для обрання йому більш м'якого запобіжного заходу. Крім того, суду надано достатньо підстав, які свідчать, що перебуваючи на волі він може сховатися від слідства, чинити тиск на свідків, потерпілих та інших учасників кримінальної справи. Також суд врахував, що Аваков є громадянином іноземної держави.

У Росії Аваков звинувачується в організації вбивств, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджанні діяльності журналістів та викраденні людей. Аналогічну справу порушено проти призначеного за рішенням Верховної Ради губернатором Дніпропетровської області України Ігоря Коломойського.

Як повідомляв ForUm, раніше Слідчий комітет РФ оголосив Коломойського і главу МВС України Арсена Авакова в міжнародний розшук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37