Донецька прокуратура з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Південного регіону повідомила про підозру командиру однієї з військових частин Національної гвардії в рамках розслідування справи щодо захоплення цієї частини.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, справа розслідується за ч. 2 ст. 426 (бездіяльність військової влади) Кримінального кодексу України.

«Командир підозрюється в тому, що, перебуваючи на території військової частини 27 червня поточного року, не організував її охорону та оборону, внаслідок чого члени незаконних збройних формувань захопили частину, а також державне підприємство «Донецький казенний завод хімічних виробів», - йдеться в повідомленні.

У результаті бездіяльності командира частини члени НЗФ заволоділи значною кількістю стрілецької зброї, бойовими припасами, бойовою технікою, вибухівкою та іншим військовим майном. Зараз досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Командира затримали і він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Як раніше повідомляв ForUm, члени незаконних збройних формувань захопили військову частину Національної гвардії України №3004 в Донецьку наприкінці червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом