Президент України Петро Порошенко виступає за розробку програми спеціального інформаційного мовлення для Донбасу. Про це він заявив у ході зустрічі з нещодавно призначеними членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Ми всі розуміємо, що сьогодні йде війна за нашу незалежність. Саме тому, затвердивши «четвірку» представників парламенту в Нацраду, Верховна Рада прийняла дуже відповідальне рішення. Цей вибір є важливим. Приємно, що до Нацради прийшли професіонали, які добре знають потреби галузі і відповідально ставляться до викликів, перед якими сьогодні стоїть держава», - сказав Порошенко.

За словами Президента, попередній склад Нацради був символом корупції, цензури, тиску на засоби масової інформації.

Перед новою Нацрадою стоять надзвичайно складні завдання, зазначив Порошенко, і, якщо в умовах миру головне - забезпечення принципів демократії, свободи слова, закріплення європейських цінностей в телерадіопросторі, то сьогодні на перший план вийшли питання інформаційної безпеки. Нова Нацрада, упевнений Глава держави, у найбільш стислі терміни здатна довести свою авторитетність суспільству.

Президент наголосив, що Нацрада має зайняти жорстку позицію в сфері інформаційної безпеки, оскільки Україні протистоїть «дуже добре розроблена пропагандистська машина». «Населення Донбасу вимагає правдивої інформації про Україну», - підкреслив Президент.

У зв'язку з цим він наголосив на важливості розробки програми спеціального інформаційного мовлення для Донбасу. За його словами, не можна допустити перекручування фактів в інформуванні про перебіг подій у Луганській та Донецькій областях.

Як раніше повідомляв ForUm, 4 липня парламент призначив чотирьох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

7 липня Порошенко підписав низку указів про звільнення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом