Проводити кадрові ротації необхідно на конкурсній основі без прив'язки до партійної належності.

Таку думку Forum'у висловив активіст Майдану, депутат Київради Ігор Луценко, коментуючи інформацію про можливі відставки в Кабінеті Міністрів України.

«Немає очікуваного результату від цих хлопців. І справа не в політичній належності, в особистих якостях людей. Хороший хлопець - не професія. Якщо хтось не тягне міністерство, то, може, когось поміняти треба. Інша справа, що все має бути чесно і неупереджено, без кулуарних, підковдрових домовленостей. Немає часу на розкачку. Незрозуміло, куди валиться наша держава за зовнішніх чинників дестабілізації, війни і всього іншого. Зрозуміло, «свободівець» - це добре. Але був у нас один «свободівець» міністр оборони (Ігор Тенюх - Ред.) - Крим ж віддали. Не потрібно під час прийняття рішень прив'язуватися до того, що це «майданівці». Той же Булатов (міністр молоді та спорту - Ред.). Він хороший хлопець, але який він міністр? Ця робота потребує знань і досвіду», - зазначив Луценко.

Крім того, Луценко вважає, що ротації в Кабміні не повинні призвести до конфліктів політичних еліт на тлі боротьби за портфелі. «Рішення не повинні прийматися за квотним принципом чи партійної належності: комуністам митницю віддати, «регіоналам» якесь міністерство. Потрібно комплексно підходити, провести конкурс на заміщення вакантних посад. Нехай подаються всі охочі, а комісія обирає. Можна навіть так зробити», - резюмував він.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про переформатування нинішнього складу Кабміну. У ЗМІ найбільш вірогідними кандидатами на звільнення називають саме тих міністрів, які призначалися за квотами від партії «Свобода» та від Майдану.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом