Переформатування Кабінету Міністрів призведе до втрати позицій партії «Свобода». Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політичний аналітик Володимир Золотарьов.

«Не думаю, що звільнення міністрів, які проходять за квотою «Свободи» та Майдану, викличе великий резонанс. Майдан насамперед ставив перед собою мету - прибрати президента, а якихось позитивних конкретних намірів не було. Те, що з Кабміну приберуть людей «Свободи» - це добре. Щоправда, для самої партії це погано», - сказав Золотарьов.

Експерт прогнозує негативну реакцію з боку цієї політичної сили на зміну її ставлеників в уряді. «Особливої реакції в українському суспільстві на це переформатування не буде. Зараз суспільна увага прикута до Донбасу», - констатує він.

На уточнююче запитання, чи не позначиться переформатування Кабміну, враховуючи звільнення генерального прокурора Олега Махніцького (екс-нардепа від фракції «Свобода»), на впливовість цієї націоналістичної партії, Золотарьов відповів: «Звичайно, вони втрачають свої позиції. Мета будь-якої партії - це не тільки місця в парламенті, а насамперед посади у виконавчій владі. Реальну владу має тільки виконавча гілка. Це втрати і політичні, і фінансові, і організаційні для них. Якщо у партії є свій генпрокурор, значить у них є гроші на вибори і прикриття з боку адмінресурсу. Це велика втрата для «Свободи», але це логічно, оскільки вона не входить у пул Президента, що має на нього вплив. Це не та публіка, з якою він готовий працювати. І в цьому я його підтримую, адже ця партія себе зарекомендувала негативно і до, і під час Майдану. Це партія скандалістів і провокаторів».

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про переформатування нинішнього складу Кабміну. У ЗМІ найбільш вірогідними кандидатами на звільнення називають саме тих міністрів, які призначалися за квотами від партії «Свобода» та від Майдану.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом