Лефортовський суд Москви продовжив арешт українському режисеру Олегу Сенцову, обвинуваченому в приготуванні до терактів у Криму. Про це повідомили в прес-службі суду.

«Суд продовжив арешт режисеру до 11 жовтня», - сказали в прес-службі, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Нагадаємо, Сенцова та ще трьох громадян України співробітники ФСБ Росії затримали у травні в Криму. Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Кольченка та Олега Сенцова звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі. ФСБ Росії називає їх активістами «Правого сектору», однак українська організація це спростовує.

27 червня в генпрокуратурі заявили, що підстав для зміни запобіжного заходу і припинення кримінального переслідування Сенцова і Кольченка, затриманих у Криму, не вбачається.

З вимогою звільнити Сенцова до президента Росії раніше зверталися відомі у світі кінорежисери - Педро Альмодовар, Бертран Таверньє, Кен Лоуч, Анджей Вайда, Кшиштоф Зануссі та інші.

Сенцов зняв фільм «Гамер» у 2011 році, і ця стрічка потрапила в програму Роттердамського кінофестивалю. Торік режисер отримав приз за проект нової стрічки «Носоріг», зйомки якої мав розпочати влітку.

Сенцов - батько двох неповнолітніх дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

60