Гуманітарну допомогу, надану регіонами, а це 35 тонн продуктів харчування, доставили вчора підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій Харківської, Полтавської та Кіровоградської областей у місто Слов'янськ, повідомили Forum'у в прес-службі ДСНС.

Близько 6 тис. банок м'ясних і рибних консервів, 10 тис. літрів води, понад 10 т борошна, 3 т круп, 10 т цукру та 5 т інших продуктів харчування отримали жителі звільненого міста. Працівники аграрної галузі Луганської області доставили в місто 4,5 т продукції сільськогосподарського призначення, а протягом наступних днів планують надати таку допомогу й аграрії інших областей.

Координацію дій міністерств та відомств щодо забезпечення доставки гуманітарної допомоги населенню, а також проведення відновлювальних робіт безпосередньо на місці за дорученням віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана, здійснював глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

«Одне з основних завдань, покладених урядом на нашу службу, - відновлення зруйнованої внаслідок бойових дій системи життєзабезпечення в містах області, й особливо енергоживлення. Нами опрацьовані проблемні питання та підготовлені до використання генератори енергоживлення для лікарні Слов'янська, де зараз у важкому стані перебувають пацієнти, які постраждали від обстрілу», - зазначив Бочковський.

Також Міністерство охорони здоров'я вирішує питання забезпечення ліками і надання медичної допомоги постраждалим жителям міст Слов'янська та Краматорська. Для повноцінного функціонування міста, силами груп піротехнічних робіт Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України наразі здійснюється низка робіт з розмінування території Слов'янська.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 липня над міськрадою Слов'янська піднято Державний прапор України.

«Укрпошта» відновила роботу своїх відділень у Слов'янську і Краматорську.

Крім того, роботу в Слов'янську відновила й «Укрзалізниця».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом