Якщо відомості про те, що співробітник німецької розвідки БНД був американським шпигуном підтвердяться, це поставить під сумнів перспективи партнерської співпраці зі США.

Таку заяву зробила канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції в Пекіні, повідомляє Reuters.

Раніше прокуратура ФРН заявила, що 31-річний німець підозрюється в шпигунстві на іноземні розвідувальні служби. Його особа, а також належність до певного виду спецслужб офіційно не уточнюються. У той же час, за даними німецьких ЗМІ, заарештований працював у Федеральній розвідувальній службі Німеччини і звинувачується в шпигунстві на користь США. За їхніми даними, розвідник працював на Вашингтон починаючи з 2012 року.

МЗС Німеччини звернулося до посла США в Берліні Джона Емерсона у зв'язку з інцидентом. У зовнішньополітичному відомстві сподіваються на його «сприяння у питанні якнайшвидшого з'ясування» всіх обставин цієї справи.

Білий дім і Держдепартамент США поки відмовляються коментувати арешт працівника БНД, пише «Lenta.ru»

У жовтні 2013 року внаслідок викриттів Едварда Сноудена - колишнього співробітника компанії, послугами якої користувалися Агентство національної безпеки (АНБ) та Центральне розвідувальне управління (ЦРУ), стало відомо, що американські спецслужби працювали на території ФРН. Зокрема, вони прослуховували телефон Меркель. Президент США Барак Обама в січні 2014 року заборонив спецслужбам стежити за керівниками дружніх держав.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49