У неділю, 6 липня, Департаментом контррозвідки спільно з УСБУ в Херсонській області на ТОВ «Чонгар» затримали одного з керівників незаконних збройних формувань так званої Донецької народної республіки громадянина України 1967 р.н. Володимира Ковальчука.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, затриманий громадянин, на прізвисько Сосна, близько пов'язаний з керівником НЗФ Стрілком.

«Затримання члена НЗФ відбулося під час спробі перетину ним адміністративного кордону між АРК і материковою частиною України», - уточнили в СБУ.

Як повідомляв ForUm, раніше у центрі Одеси бійці спецпідрозділу «Альфа» СБУ затримали двох членів так званої Донецької народної республіки за участь у збройному протистоянні проти українських військових у Донецьку.

За даними прес-служби, затриманий здійснював загальну координацію дій інформаторів, узагальнював отриману від них розвідувальну інформацію, передавав її керівництву батальйону «Схід» для використання в діях проти українських силовиків.

Крім цього, Сосна намагався організувати вивезення у РФ радіолокаційного комплексу далекого виявлення «Кольчуга», який був захоплений НЗФ у Донецьку, на ВАТ «Топаз».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41