Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд підтримують рішення Президента Петра Порошенка про відновлення антитерористичної операції.

Про це повідомила прес-служба Адміністрації Президента.

«Меркель та Олланд з розумінням поставилися до рішення Президента України відмовитися від режиму припинення вогню на Донбасі і бажання повернутися до нього в разі виконання низки конкретних умов двостороннього припинення вогню, відновлення контролю над кордоном з моніторингом ОБСЄ та звільнення всіх заручників», - сказано в повідомленні.

Співрозмовники Глави держави зазначили, що режим припинення вогню коштував Україні великих втрат, насамперед людських життів, і висловили своє розуміння.

Сторони відзначили прогрес, досягнутий на чотиристоронній зустрічі міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії, яка відбулася в Берліні 2 липня.

Крім того, Меркель та Олланд висловили підтримку забезпеченню миру і стабільності в Україні, що може бути досягнуто шляхом припинення вогню всіма сторонами, відновлення не пізніше 5 липня діяльності тристоронньої контактної групи для узгодження умов припинення вогню, а також якнайшвидшого звільнення всіх заручників.

«Ангела Меркель повідомила про те, що вона активно обговорює українську тему в телефонних розмовах з лідерами інших держав, зокрема з президентом США Бараком Обамою. Федеральний канцлер наголосила на важливості трансатлантичної єдності у позиції щодо України», - написано в повідомленні.

Додамо, Порошенко також звернув увагу керівництва Європейського Союзу та європейських інститутів на донорську конференцію, мета якої, в тому числі - збір коштів на відновлення знищених будівель та інфраструктури в Донецькій та Луганській областях.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна готова продовжити роботу тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі 5 липня.

Нагадаємо, 1 липня на Донбасі було відновлено активну фазу АТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42