Близько 700 млн гривень становить загальний борг споживачів столиці перед водоканалом. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу повідомив директор розрахункового департаменту «Київводоканалу» Станіслав Каплуненко.

«700 млн гривень - це борг мешканців багатоквартирних будинків перед водоканалом», - сказав Каплуненко. При цьому він акцентував увагу на тому, що за перше півріччя 2014 року рівень оплати населенням за послуги водопостачання та водовідведення становив 97%. Однак, за його словами, гроші населення не доходять до підприємства.

«На жаль, багато кооперативів беруть гроші на свої рахунки і не розраховуються з водоканалом. Також комунальні ЖЕКи не довиставляють рахунки мешканцям і, природно, не доодержує водоканал», - пояснив директор департаменту.

Разом із тим, Каплуненко зазначив, що найбільше боржників у Святошинському, Дніпровському, Деснянському та Оболонському районах, а найменше - у Шевченківському та Печерському районах.

Крім того, він зазначив, що заборгували «Київводоканалу» і підприємства столиці, які фінансуються з районних та міського бюджетів. Їхній борг становить 25 млн гривень. Також, за словами Каплуненка, до боржників відносяться і підприємства-сателіти, які надають послуги Київській області. Їхній загальний борг становить близько 18 млн грн.
 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом