Після введення нових тарифів на послуги водопостачання та водовідведення ВАТ «АК «Київводоканал» не отримає надприбутку. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив у ході круглого столу генеральний директор товариства Андрій Білик.

«Хочу всіх запевнити - там немає прибутку підприємства взагалі. Те, що на сьогодні поширюється в ЗМІ, що підвищення тарифів призведе до надприбутків монополіста - це велика помилка», - сказав він.

Білик пояснив, що новим тарифом передбачена стовідсоткова компенсація витрат підприємства на очищення, підготовку і транспортування питної води населенню.

За його словами, отримані кошти за оплату послуг будуть спрямовані на розрахунки «Київводоканалу» за енергоресурси, виплату зарплати співробітникам підприємства, збільшення обсягу ремонтних робіт, а також з'явиться інвестиційна складова на проекти з модернізації.

«Якщо б тарифи не були підвищені, то фактично підприємство протягом двох місяців збанкрутувало б», - заявив гендиректор.

У свою чергу заступник гендиректора «Київводоканалу» з економіки та фінансів Ганна Циганок додала, що відсоток щомісячної вартості послуг водопостачання та водовідведення для сім'ї з двох людей, які працюють, та одного безробітного становитиме 5,16% від загальної суми квитанції і 0,35% від зарплати.

Нагадаємо, з 1 липня українці отримуватимуть платіжки за комунальні послуги за підвищеними тарифами.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82