Україні необхідно підвищити ефективність найбільшої в країні енергетичної держкомпанії «Нафтогаз України», дефіцит якої перевищує дефіцит держбюджету на 40 млрд грн, до підняття тарифу на газ для населення в кілька разів. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Щоб збалансувати «Нафтогаз», необхідно приймати дуже жорсткі рішення. Перш ніж виходити з пропозицією піднімати тариф на газ для населення, необхідно провести роботу щодо закриття схем зі збільшення внутрішньої ефективності компанії», - сказав Демчишин.

За словами міністра, підвищення тарифу на газ для населення є швидким рішенням, яке може перекрити близько 40 млрд грн дефіциту «Нафтогазу» з наявних 110 млрд грн.

«Зрозуміло, що швидке рішення можна знайти через тариф. Вплив на бюджет «Нафтогазу» більшою мірою залежить від тарифу. Близько 40 мільярдів гривень дефіциту бюджету «Нафтогазу» формується за рахунок невідповідності ціни газу, який споживає населення та підприємства теплокомуненерго для виробництва тепла для населення, - за ціною в чотири рази нижче (за ринкову - Ред.)», - додав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд України має намір довести рівень тарифів на енергоносії для населення до економічно обґрунтованого рівня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24