Угода про Асоціацію з ЄС не вирішує всіх проблем України. Таку думку Forum'у висловив екс-заступник міністра соцполітики та праці, народний депутат від фракції «УДАР» Павло Розенко.

«Ніхто ніколи ілюзій щодо Угоди про Асоціацію з ЄС не мав. Усі розуміють, що це складний процес. І насправді - це не розв’язання всіх проблем України, а тільки шанс для нашої країни, щоб вона через серйозну внутрішню роботу в економічному, політичному, соціальному планах інтегрувалася, розвивалася, починала жити за європейськими стандартами», - зазначив він.

Нардеп наголосив, що ця Угода дійсно несе певні ризики для України. «Відкриті кордони призведуть до витоку українського ресурсу, трудового потенціалу. Я говорив у парламенті, міністру економіки, що в України є близько півроку, щоб показати українцям: країна може подолати нинішні труднощі, в перспективі краще буде жити і працювати тут», - підкреслив екс-заступник міністра.

«Та ж Польща, відкривши свої кордони, втратила близько 40% свого трудового потенціалу. А сьогодні вона зіткнулася з тим, що економіка почала розвиватися, а трудових ресурсів не вистачає. Вони будуть зараз поповнювати їх за рахунок українців. Тому нам потрібно думати, як ми будемо жити не тільки сьогодні, а через 10 років. Щоб не вийшло так, що Україна стане країною пенсіонерів, людей, що живуть на соціальну допомогу, а працювати буде нікому. Сподіваюся, уряд це розуміє, і ми нарешті побачимо ефективність роботи нинішньої влади», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом