Правоохоронці відреагували на депутатський запит щодо махінацій, пов'язаних з «Київміськбудом». Про це Forum'у повідомив автор звернення, нардеп від ВО «Батьківщина» Михайло Апостол.

«Відповідь була вчасно - відкрито кримінальне провадження... Як проходить слідство? Це не в моїх повноваженнях. Коли завершиться слідство, мені, напевно, дадуть роз'яснення та відповіді. Поки сказано: взято до уваги, відкрито попереднє кримінальне слідство. Більше щодо цього питання у мене інформації немає», - розповів він.

Апостол пояснив, що звернувся з відповідним зверненням до МВС, оскільки отримав багато скарг на діяльність структури.

«Я не вигадую і не фантазую, що б таке написати. Звернулася велика кількість людей. Я в цих питаннях трохи розбираюся. Люди нас і вибирали, щоб контролюючі органи реагували на наші запити. Тому я й написав запит. Особисто я не знайомий ні з керівниками, ні з цією структурою», - зазначив він.

Нагадаємо, нардеп Михайло Апостол спрямував запит до ГПУ з проханням перевірити діяльність організованої групи у складі Льовочкіна С.В. (екс-глава Адміністрації Президента України), Кравця А.В. (екс-керівник Державного управління справами), Порайка М.В. (голова наглядової ради ПАТ «ХК Київміськбуд»), Кушніра І.М. (голови правління - президента ПАТ «ХК Київміськбуд», 80% акцій якого належать Київській міській раді)». Адже ця організована група здійснила заволодіння майном ПАТ «ХК Київміськбуд» в особливо великих розмірах. А після того, як в апараті президента відбулися перестановки, особливо активізувалися процеси виведення нерухомого майна і засобів з балансу ПАТ «ХК Київміськбуд» та його дочірніх підприємств.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207