Органи прокуратури міста Києва здійснюють процесуальне керівництво у кількох кримінальних процесах, в яких фігурує ПАТ «ХК Київміськбуд». Про це Forum'у повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.

«Наразі органи прокуратури міста Києва здійснюють процесуальне керівництво у кількох кримінальних процесах, в яких фігурує ПАТ «ХК Київміськбуд», - йдеться у відповіді на запит Forum'у.

У відомстві повідомили, що столична прокуратура за зверненням народного депутата України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом придбання столичною компанією та іншими юридичними особами, підконтрольними групі колишніх депутатів Київради, за попередньою змовою зі службовими особами КМДА за заниженою вартістю підприємств та об'єктів комунальної власності, в тому числі «Київміськбуд». Попередня правова кваліфікація - ч. 5 ст. 191 КК України.

Здійснення досудового розслідування доручено Слідчому управлінню ГУ МВС України в місті Києві.

Також слідчим управлінням ГУ МВС України в Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати грошових коштів службовими особами ПАТ «ХК Київміськбуд», вчиненої за попередньою змовою з приватним підприємством з ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч.4 ст. 358 КК України.

Крім того, прокуратура Києва розслідувала кримінальні справи стосовно депутата Київської міської ради, посадових осіб КМДА, а також інших фізичних осіб, які, діючи за попередньою змовою, з використанням підприємств з ознаками фіктивності, незаконно приватизували понад 52 млн акцій ПАТ «ХК Київміськбуд», які належать територіальній громаді міста Києва.

Зазначену кримінальну справу, порушену за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 233, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 205 КК України, з обвинувальним висновком спрямовано до суду.

Нагадаємо, нардеп Михайло Апостол спрямував запит до ГПУ з проханням перевірити діяльність організованої групи у складі Льовочкіна С.В. (екс-глава Адміністрації Президента України), Кравця А.В. (екс-керівник Державного управління справами), Порайка М.В. (голова наглядової ради ПАТ «ХК Київміськбуд»), Кушніра І.М. (голови правління - президента ПАТ «ХК Київміськбуд», 80% акцій якого належать Київській міській раді)». Адже ця організована група здійснила заволодіння майном ПАТ «ХК Київміськбуд й» в особливо великих розмірах. А після того, як в апараті президента відбулися перестановки, особливо активізувалися процеси виведення нерухомого майна і засобів з балансу ПАТ «ХК Київміськбуд» та його дочірніх підприємств.

Пізніше народний депутат сказав, що правоохоронці відреагували на депутатський запит щодо махінацій, пов'язаних з «Київміськбудом».

«Відповідь була вчасною - відкрито кримінальне провадження... Як проходить слідство? Це не в моїх повноваженнях. Коли завершиться слідство, мені, напевно, дадуть роз'яснення та відповіді. Поки сказано: взято до уваги, відкрито попереднє кримінальне слідство. Більше щодо цього питання у мене інформації немає», - розповів він.

Апостол пояснив, що звернувся з відповідним зверненням до МВС, оскільки отримав багато скарг на діяльність структури.

Юлія Артамощенко

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184