Співробітники міліції вилучили у 24-річного жителя Тернополя боєприпаси та спецзасоби, викрадені з території обласного управління Державної автоінспекції під час масових заворушень у ніч з 18 на 19 лютого. Про це повідомляє сектор зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

У ніч з 30 червня на 1 липня на території Тернопільського району співробітники ДАІ за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль-таксі «Деу Ланос». У салоні іномарки інспектори виявили спецзасоби.

Під час огляду машини виявилося, що 24-річний мешканець обласного центру перевозив великий арсенал боєприпасів. Серед вилученого: майже десять тисяч набоїв калібру 5,45 мм та 45 магазинів до автомата Калашникова, 10 підсумків для зберігання магазинів до АК, дерев'яна бита, газовий балон «Кобра» та 4 пенали.

Під час проведення обшуку в гаражному приміщенні водія іномарки міліціонери вилучили більше двадцяти протигазів і чотири пристрої для примусової зупинки транспортних засобів.

«Звідки у таксиста боєприпаси і спецзасоби - правоохоронці перевіряють», - повідомили в УМВС.

Звірившись з базою даних боєприпасів і спецзасобів, викрадених з УДАІ в ніч з 18 на 19 лютого, правоохоронці з'ясували, що ці речі дійсно перебували на балансі обласної Державтоінспекції.

Вилучене відправлено у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС на дослідження.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано за частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

24-річного жителя Тернополя, відповідно до статті 208 КПК, затримали. Проводиться досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46