Зникненням активів ПАТ «ХК Київміськбуду» повинні займатися правоохоронні органи. Про це кореспондентові Forum'у повідомив директор «Інституту міста» Олександр Сергієнко.

«Якщо починають кудись зникати активи, це справа міста та компетентних органів. Нагадаю, що 80% акцій - це власність київської громади. Столиця зацікавлена в тому, щоб зберегти контроль над цією компанією. Там були махінації або комбінації, за рахунок яких заробляв той, хто контролює компанію, хто сидить у правлінні», - сказав Сергієнко.

На уточнююче запитання, чи вплине виведення нерухомого майна і засобів з балансу ПАТ «ХК Київміськбуд» на його господарську діяльність та виконання забудовником його обов'язків, експерт відповів: «Це пов'язано з наявністю коштів. Житлове будівництво на 99% відбувається за рахунок так званих інвесторів, тобто людей. З державної скарбниці будується близько 1% об'єктів. Якщо потік інвесторів не перерветься, то будівництво триватиме й об'єкти здадуть вчасно. Якщо добробут киян знизиться, це позначиться на економічних показниках і, як це бувало не раз, будівництво заморозиться».

Нагадаємо, нардеп Михайло Апостол спрямував запит до ГПУ з проханням перевірити діяльність організованої групи у складі Льовочкіна С.В. (екс - глава Адміністрації Президента України), Кравця А.В. (екс-керівник Державного управління справами), Порайка М.В. (голова наглядової ради ПАТ «ХК Київміськбуд й»), Кушніра І.М. (голови правління - президента ПАТ «ХК Київміськбуд», 80% акцій якого належать Київській міській раді)». Адже ця організована група здійснила заволодіння майном ПАТ «ХК Київміськбуд» в особливо великих розмірах. А після того, як в апараті президента відбулися перестановки, особливо активізувалися процеси виведення нерухомого майна і засобів з балансу ПАТ «ХК Київміськбуд» та його дочірніх підприємств.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130