Нова редакція Конституції буде спрямована на збереження та примноження свободи і незалежності в Україні. Про це йдеться у привітанні голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з Днем Конституції України.

«Ми живемо в надзвичайно складний час. Час, коли, незалежно від нашого бажання, кожен день життя стає історією. Саме сьогодні в муках народжується українська нація. Тим ціннішими і дорожчими для нас з вами стають такі речі як свобода, незалежність і Конституція. Ми їх не просто отримали з чиєїсь доброї волі чи через недогляд, через них поклали свої життя кращі сини нашої землі», - йдеться у привітанні, повідомляє прес-служба ВР.

За словами Турчинова, не достатньо отримати або завоювати свободу або незалежність. «Важливо потім їх зберегти, примножити і зробити все, щоб повернення до феодально-олігархічної системи стало неможливим. Саме тому ми сьогодні закладаємо основи нашої нової зміненої держави в нову Конституцію», - зазначив він.

Нагадаємо, 26 червня Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду зміни до Конституції України, які передбачають, зокрема, децентралізацію влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом