Акція проти газети «Вести» перетворилася на вікторину, яку проводить представник видання, передає кореспондент Forum'у.

Біля будівлі редакції на вулиці Червоноармійській, 6 зібралася велика кількість людей, переважно молодь. Присутні скандують патріотичні гасла й аплодують. Крім того, вони співають українські народні пісні.

Біля входу в редакцію з імпровізованої сцени проводиться вікторина, присвячена завтрашньому Дню Конституції України. Переможці отримую брендовані чашки і парасольки, видання Конституції, сині та жовті повітряні кульки з державною символікою, а також іншу продукцію від видання.

Як пояснив кореспондентові Forum'у представник Радіо Вести Павло Новіков, «вікторина присвячена завтрашньому Дню Конституції. «Це така форма спілкування з аудиторією, адже газета мінімально інтерактивна», - заявив він.

На уточнююче запитання, чи пов'язане проведення вікторини з тим, що люди планували провести акцію протесту проти роботи газети, він зазначив, що це не виключено. «Не думаю, що газеті було невідомо, що люди готуються прийти і протестувати. Я на 90% переконаний, що газета знала. Чи є вікторина симетричною відповіддю? Можливо», - заявив Новіков.

У той же час збоку від основної групи стоять кілька людей з палатами, які критикують діяльність газети.

Як повідомив активіст Майдану, депутат Київради Ігор Луценко, мітингувальники не планують заходити в будівлю і перешкоджати роботі редакції. «Проходити туди ми не збираємося. А що стосується вікторини - нехай собі граються», - зазначив він.

Варто зазначити, що правопорядок на місці проведення акції забезпечує велика кількість міліціонерів.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185