Всеукраїнська акція протесту позичальників і вкладників банків буде тривати доти, доки уряд не виконає вимоги протестувальників. Про це в коментарі кореспонденту ForUm'у заявив громадський активіст Михайло Шкурін.

«Сьогодні на площу під Верховною Радою вийшли позичальники і депозитники з усієї України. Тут представлені Закарпаття, Харків, Полтава, Одеса, Миколаїв. Мітинг триватиме до того моменту, поки уряд і НБУ не почує людей і не реалізують необхідні закони, припинивши лобіювати потрібні їм законопроекти. Я кажу про сумнозвісний закон Князевича», - сказав він.

За його словами, учасники мітингу планують марш урядовим кварталом. «Народ України вкотре довірився політикам і політиканам. Прикриваючись реформами і вимогами МВФ, наш уряд проводить антинародну політику. Сотні тисяч вкладників і позичальників стали рабами своїх банків. Україна зараз перебуває у переддефолтному стані, так званий суверенний дефолт. В нинішніх умовах головна проблема українців - це безвідповідальність чиновників. Саме вона довела до того, що курс долара перевищив позначку в 20 грн. Це призвело до того, що мільярди доларів безконтрольно виділяються на рефінансування. А завтра нас чекає повна ліквідація пільг, стипендій, соціальних виплат, підвищення пенсійного віку. І це на тлі економічної кризи, підвищення курсу долара і тарифів. Єдиний вихід із ситуації - це діалог з народом, який обіцяли нам на початку року», - підсумував Шкурін.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

65