ВАТ «Газпром» у модернізації газотранспортної системи України брати участі не буде, заявив глава холдингу Олексій Міллер на прес-конференції.

«Що стосується позиції «Газпрому» щодо модернізації ГТС України - поїзд уже пішов, і пішов не вчора, ми в модернізації ГТС України брати участі не будемо», - сказав він, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я хотів би звернути увагу - ГТС не належить «Нафтогазу України», вона належить українській державі. Перш ніж «Нафтогазу» щось вирішувати з приводу ГТС - вона повинна бути на його балансі. Спочатку треба вирішити майнові питання. При цьому Радою має бути змінено з десяток законів. Тільки після цього можна буде говорити про щось», - додав Міллер.

Як повідомляв ForUm, 12 червня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про припинення виконання Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» функцій оператора Єдиної газотранспортної системи та покладення їх на публічне акціонерне товариство «Укртрансгаз».

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив 19 червня, що ГТС і підземні сховища газу залишаться у держвласності.

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич вважає, що питання, пов'язані з українською газотранспортною системою, не можуть вирішуватися без російської участі.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57