Внаслідок нападів членів незаконних збройних формувань за тиждень вбито більше 20 українських силовиків. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомили Forum'у в УЗГ МВС.

Міністр наголосив, що у разі відмови від мирного врегулювання конфлікту українські правоохоронці обіцяють діяти адекватно і жорстко.

За словами глави МВС, вчорашні напади на військову частину Національної гвардії в Донецьку та на блокпост № 1 біля Слов'янська не є військовими, адже вони позбавлені всякого сенсу.

«Це політичний напад, напад на мир, на спроби вирішити питання добром», - підкреслив Аваков.

Він зазначив, що в рамках так званого «мирного процесу» з боку ДНР та ЛНР українські силовики уже мають втрати - понад 20 убитих та велику кількість поранених представників української сторони за тиждень.

Аваков висловив сподівання, що всі адекватні люди отримають шанс - ще кілька годин для того, щоб виконати мирний план Президента України. В іншому разі українські правоохоронці відповідатимуть адекватно й жорстко.

«Збройні сили країни, Національна гвардія та підрозділи МВС налаштовані саме на таке розв’язання питання», - зазначив Аваков.

Як раніше повідомляв ForUm, учора, 26 червня, внаслдіок бою на блокпосту в околицях Слов'янська загинуло п'ятеро українських військовослужбовців.

27 червня члени незаконних збройних формувань захопили військову частину Національної гвардії України №3004 (м. Донецьк).


Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33