Безчинства від імені активістів Майдану - звичайні заробітки. Про це в коментарі Forum'у заявив член комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, нардеп від фракції ВО «Свобода» Андрій Міщенко, коментуючи залучення нібито активістів Майдану до різного роду силових протистоянь.

«Складно сказати, як викорінити такого роду зловживання. Це звичайне заробітчанство людей, які приїхали в березні, їм вдома робити нічого. Ось вони там (на Майдані Незалежності. - Ред.) тусять і заробляють гроші. І нічого спільного з громадянською позицією людини тут немає. Нам потрібно відокремити зерна від полови. Адже мільйони людей вийшли на Майдан взимку і творили революцію гідності, а ті, про кого ми зараз говоримо, знищують ідею Майдану», - упевнений він.

Крім того, за словами нардепа, викорінювати безчинства від імені активістів Майдану потрібно не тільки діями правоохоронців, а й політиків. «Тут багато залежить від тих, хто їх наймає. Не буде попиту - не буде і пропозиції», - переконаний «свободівець».

Нагадаємо, що вчора 50 осіб у камуфляжній формі і балаклавах намагалися потрапити на з'їзд профспілки освіти та науки України, щоб висловити свої вимоги і претензії до його учасників.

За фактом подій біля готелю «Турист» слідчим відділом Дніпровського РУ ГУМВС України в місті Києві розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» та ч. 2 ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Розпочато досудове слідство.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

597