Правоохоронці затримали групу осіб, які в одному із населених пунктів Тернопільської області захопили оперативника обласного спецпідрозділу УБОЗ, побили його й пограбували. Про це повідомляє Сектор зв'язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

«Правоохоронці встановили, що кілька людей, одягнені у камуфляжну форму з нашивками на передпліччі «12 сотня», напали на працівника міліції, який був при виконанні службових обов'язків. Зловмисники обшукали автомобіль міліціонера, заволоділи його особистими речами та службовим майном. Міліціонера жорстоко побили. Тілесні ушкодження йому завдавали п'ять осіб», - йдеться в повідомленні.

Після чого, надівши побитому оперативнику на руки кайданки, зловмисники відвезли його до начальника управління внутрішніх справ, який на той час разом з громадськістю і керівництвом області перебував у тернопільському аеропорту для зустрічі тіла загиблого в АТО військовослужбовця.

Таким чином, вони хотіли висловити свої претензії до керівника обласної міліції, нібито оперативник, якого вони затримали, стежив за ними. «Зловмисники, незаконно заволодівши власним автомобілем міліціонера, приїхали в аеропорт. Там вони влаштували конфлікт з начальником управління внутрішніх справ, у ході якого кілька разів вистрілили в повітря з пневматичної зброї», - зазначили в міліції.

Щоб уникнути непередбачуваної ситуації і, щоб не наражати на небезпеку оточуючих, у той період в аеропорту перебувало кілька сотень людей, керівництво міліції прийняло рішення не затримувати зловмисників у людному місці. Ця група разом із захопленим міліціонером поїхала з аеропорту.

Згодом правоохоронці провели спецоперацію, внаслідок якої злочинців затримали, а працівника міліції звільнили.

Зловмисників затримали за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених статтями 345 (ч.2), 146 (ч. 2), 186 (ч. 2) та 296 (ч. 4) Кримінального кодексу України.

Чотирьом особам, які брали активну участь у викраденні співробітника міліції, його побитті та заволодінні майном, Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту. П'ятий підозрюваний переданий львівським міліціонерам, у зв'язку з тим, що він перебував у розшуку на території Львівської області за скоєння злочинів.

Під час обшуків у затриманих вилучили три травматичні та один пневматичний пістолети, бойову гранату РГД-5, два ножі кустарного виробництва з ознаками холодної зброї, дерев'яну биту, майже сотню набоїв калібру 7,62 мм, більше десятка набоїв калібру 9 мм, засоби зв'язку, військову форму. Крім цього, у підозрюваних вилучили муляжі трьох автоматів АКС-74 та один - автомата «Томсон», а також автомобіль «Тойота-Лендкрузер».

Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших злочинів на території Тернопільської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом