Президент Ради ЄС Герман Ван Ромпей запевняє, що угоди про асоціації не спрямовані проти Росії, і вкотре наголошує на готовності до діалогу з Москвою, щоб зняти будь-які непорозуміння.

Виступаючи на саміті ЄС перед підписанням документів, Ромпей заявив про повну підтримку країн-підписантів - України, Молдови та Грузії з боку ЄС і визнання територіальної цілісності.

«ЄС стоїть на вашому боці. У вас є наша підтримка та солідарність і наше визнання вашої територіальної цілісності», - сказав він.

Президент Ради ЄС зазначив, що ці угоди не можуть заподіяти шкоди Росії. «Євросоюз готовий співпрацювати з Росією, щоб виправити непорозуміння, які можуть бути, і разом шукати більш безпечне майбутнє для нашого спільного континенту. Наше співтовариство хоче стабільного Європейського континенту, який ми всі поділяємо», - підкреслив він.

Крім того, Ромпей висловив упевненість, що майбутні покоління народів України, Молдови і Грузії пам'ятатимуть сьогоднішній день. «Це великий день для Європи», - підкреслив він.

«У Києві люди віддали свої життя за тісні зв'язки з ЄС, і ми цього не забудемо. Сильні політичні та економічні відносини принесуть стабільність і багатство всьому Європейському континенту. Така співпраця базується на спільних цінностях демократії, прав людини, основних свобод і верховенства права», - сказав Ромпей.

Він також висловився за безвізовий режим, який «зближуватиме наші суспільства».

Ромпей також заявив, що угоди про асоціацію з Україною, Молдовою і Грузією не є завершальною стадією відносин з Євросоюзом, а початком.

Виступаючи на саміті ЄС перед підписанням документів, Ромпей назвав цей день «історичним моментом у наших відносинах та для Європи в цілому». «Це підписання - пункт прибуття. Після десятиліть наші відносини стають тільки сильнішими. Але це також - пункт початку, який відкриває амбітні зовнішні відносини, яких Європа ще ніколи не мала. Ці угоди - не завершальна стадія наших відносин», - заявив Ромпей, повідомляє «УНІАН».

Президент Ради ЄС наголосив, що ці угоди можуть запропонувати країнам трансформацію суспільства, поглиблення демократії та модернізацію економіки.

«Це шлях, який ви обрали. ЄС буде на вашому боці весь час, надаючи економічну, політичну і технічну підтримку. Наша спільна мета - ваша повна інтеграція в ринок ЄС», - запевнив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32