Герой Майдану Максим Гаврилюк, який став відомим після того, як бійці «Беркута» роздягли його під час кривавих протистоянь на Грушевського, мотається по відрядженнях, але їхати на схід не збирається, пише «Взгляд».

«Міша давно не приходив, він людина творча, постійно в роз'їздах, ми не знаємо, де він і як його знайти», - заявили в наметі 4-ї сотні, в якій раніше числився Гаврилюк.

«У нього друга цивільна дружина, і він у своєму селі майже не з'являється, на Майдані з'являється зрідка - як почесний гість», - кажуть в наметі.

Іван Погоріловський, голова села Ярівка Хотинського району Чернівецької області (звідки родом герой Майдану Гаврилюк), розповів, що Михайло Гаврилюк у рідному селі не живе вже давно. В Івано-Франківській області у нього є жінка, з якою він і живе, а та цивільна дружина, Марина Шевченко, яка залишилася в Ярівці, живе сама з його сином.

З теми особистого життя Гаврилюка сільський голова зісковзує - мовляв, Марина просила не розповідати і контактів журналістам не залишати.

«Я з ним мало спілкувався, але людина він хороша, нормальна. Вся Ярівка дуже переживала за нього, коли він був на Майдані, тим більше коли над ним знущалися», - згадує сільський голова.

Колишні односельці, за його словами, пишаються тим, що особисто знають Гаврилюка, і поважають його за те, що він вміє відстоювати свої принципи.

«Він завжди займався будинком і господарством: город сіяв, орав, збирав урожай, словом - трудився. Одного разу їздив на сезонні заробітки на Далекий Схід, у район Чукотки», - ділиться спогадами Погоріловський.

«Ну що, друзі, добудуємо хату Михайлу Гаврилюку нарешті?» - з цих слів починається заклик до збору грошей на сторінці громадської організації «Логістичний штаб» у Facebook, яка займається збором грошей зірковому козакові.

Видання зазначає, що останнє оголошення датоване 4 червня. У ньому зазначено, що на ремонт будинку сім'ї козака Гаврилюка вже зібрано 20 тисяч гривень, але цього вистачить лише на мінімальну закупівлю будівельних матеріалів.

У штабі підрахували, що тільки на чорнові роботи знадобиться 101 тисяча гривень, на будівництво навряд чи зможе завершитися.

Журналістам газети вдалося зв'язатися з Михайлом Гаврилюком, але герой Майдану каже, що в Ярівці не живе, бо «на першому місці у нього революція».

«Будинок як стояв так і стоїть. Як я можу там жити, якщо сьогодні у нас в Україні йде революція?! Я там продав, що було - щоб було на що жити в Києві. Революція на першому місці. Ось коли вона закінчиться, тоді можна повертатися до життя, щось робити вдома», - заявив Гаврилюк.

Чим займається зараз Гаврилюк - незрозуміло. Революція закінчилася ще в лютому, а їхати на схід протистояти російській агресії він не збирається.

«У мене є відрядження, є куди їздити. Я часто виїжджаю. Але не розказую про те, куди їжджу. Якщо це буде потрібно, то доведу до відома. І взагалі це не я повинен розповідати», - заявив Гаврилюк.

Видання зазначає, що амбіції Гаврилюка після Майдану помітно зросли: у майбутньому він планує активно займатися громадською роботою.

«Після того як все це мине, я постараюся допомогти нашій країні. Хочу закликати інвесторів з-за кордону до нас в Україну, допомагати відкривати заводи, щоб були робочі місця», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1200