Суперечності між Президентом України Петром Порошенком і губернатором Дніпропетровської області Ігорем Коломойським стануть очевидними після вирішення конфлікту на сході. Таку думку в коментарі Forum'у висловив керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

«Складно говорити, наскільки правдива інформація про те, що губернатор Дніпропетровської області відмовився підтримувати план Президента щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Але це є прямим протиставленням Порошенка і Коломойського. В тому, що суперечності між ними є і вони проявляться, я впевнений», - сказав Золотарьов.

Експерт припустив, що до кінця вирішення конфлікту на сході ці суперечності відійдуть на другий план.

«Можливо, Коломойський та його оточення не в захваті від переговорів з людьми, які називають себе представниками сходу. Плюс у переговорах бере участь Медведчук, а де він - там якась багатоходівка і заховані нюанси. Коломойському це не подобається, але відкрито про це заявляти він не буде. Коломойський більше людина війни, ніж Порошенко, і прекрасно розуміє логіку конфлікту. У будь-якому конфлікті союзникам треба триматися разом і не розколювати», - вважає політолог.

Нагадаємо, директор Українського філіалу Інституту країн СНД Денис Денисов заявив, що Ігор Коломойський сприяє ескалації конфлікту на сході країни, щоб отримати активи промислових підприємств Донбасу.

«Зараз виїжджаю з Донецька в Дніпропетровськ. Представники ДНР підтвердили, що Коломойський не підтримав мирний план Президента. Його батальйони не припиняли вогонь. Він може заявляти про те, що виступає за мирне вирішення конфлікту, але його дії свідчать про протилежне», - сказав Денисов.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом